Reacties

Wat een luxe: een tandartsbehandeling bij je thuis! Door een (hopelijk tijdelijke) handicap kon ik een paar gaatjes in mijn tanden niet meer door mijn ‘eigen’ tandarts laten behandelen en belde Frans van Dongen, ambulante tandarts. Een geweldige uitkomst. Ik was altijd behoorlijk gespannen als er iets aan mijn gebit gedaan moest worden, maar had daar nu totaal geen last van. Frans stelt je gerust, bespreekt uitgebreid wat er gebeurt, neemt alle tijd voor je en last pauzes in als je daar behoefte aan hebt. En in je eigen woonkamer behandeld worden draagt uiteraard heel erg bij aan een relaxed gevoel. Ik kan het iedereen aanraden…!”

Reuze blij met het nieuwe ondergebit. Complimenten voor het uitstekende ‘pas-en-meetwerk’. Het zat in één keer goed. Geen pijn, geen blaren, fantastisch! Absoluut aan te raden…..!

Door een angststoornis heb ik in de loop der jaren een flinke agorafobie ontwikkeld. Gelukkig bestaat de ambulante tandarts. Mijn tandarts verwees mij door voor het trekken van een kies naar de kaakchirurg. Het ziekenhuis hier in Apeldoorn is vanaf mijn huis een beste trip. Tandarts van Dongen trok bovengenoemde kies in mijn eigen vertrouwde omgeving en het mooiste was nog dat de ontstoken kies er uit was eer ik met mijn ogen kon knipperen.

Ik wilde graag foto’s laten maken omdat ik last had van drukpijn in mijn kies. Vanwege mijn matige gezondheid lukt een bezoek aan de tandarts niet altijd. Gelukkig kon Frans mij helpen. Hij is heel aardig en begripvol naar de patiënt. Bovendien nam hij echt de tijd voor me. Verder viel me op dat Frans echt uitgaat van een onderbouwde benadering (“evidence-based”). Een geslaagd tandartsbezoek. En dat bij mij thuis in de woonkamer!

Ik vond het een prettige ervaring; ben al jaren bij dezelfde tandarts dus vond het erg spannend maar Frans stelde me zo gerust en heb zonder verdoving een gaatje laten vullen geen 1x pijn en het werd me duidelijk uitgelegd wat er ging gebeuren. Ik vond het een zeer prettige ervaring en als Frans nog eens nodig heb vind ik de tandarts geen enkel probleem, SUPER!!!

Meestal moet ik mij even mentaal voorbereiden om naar de tandarts te gaan en al helemaal om een gaatje te laten boren, maar deze keer ging ik liggen en er werd een gaatje geconstateerd en hup daar ging ik. Dood eng, maar nergens voor nodig! Zonder verdoving heb ik het overleefd. Er werd goed uitgelegd wat er ging gebeuren en dat maakte het voor mij minder eng. Ik zou zo weer gaan en nu zonder angst!!

Ben in geen 4,5 jaar meer naar de tandarts geweest, maar hij heeft mij verteld dat ik een sterk glazuur heb en alleen een klein gaatje in een verstandskies. Verder is daar geen behandeling voor nodig. Een huis-aan-huis tandarts heeft wel wat! Misschien is dat ook een idee voor andere beroepen.

Ik ben geen fan van de tandarts, maar deze keer vond ik het helemaal niet zo erg. Frans legt duidelijk uit wat hij gaat doen en wanneer hij iets doet. Verder ben je in de gelegenheid om aan te geven wanneer hij even rustig aan moet doen, zodat je niet over die angstgrens hoeft. Kortom een prettige tandarts!